Ο κος Θεόδωρος Κουβέλης (Συνεργάτης Nova Real Estate), κτηματομεσίτης από το Αγρίνιο εξηγεί την κατάσταση με την αγορά των ακινήτων στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr στον φιλόξενο χώρο του «ΑΛΘΑΙΑ HOTEL» στο Πετροχώρι.

th koyvelis 1
Ο κος Θεόδωρος Κ. Κουβέλης κατάγεται από το Αγρίνιο, έχει σπουδάσει Λογιστικά και από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων ως κτηματομεσίτης καθώς και σαν πιστοποιημένος πραγματογνόμωνας – εκτιμητής ακινήτων.

Ο ίδιος δηλώνει : Η αγορά των ακινήτων είναι σίγουρα πτωτική αλλά παράλληλα είναι και μία περίοδος ευκαιριών που γίνονται επενδύσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν κατασκευάζονται νέες οικοδομές με αποτέλεσμα να υπάρχουν προς πώληση μόνο παλαιά σπίτια. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει χάσει την αγοραστική του δύναμη λόγω της κρίσης και των Capital Control παρόλο που οι τιμές στην αγορά ακινήτων έχουν πέσει έχουν χαθεί οι αγοραστές της μεσαίας τάξης. Για παράδειγμα διαμέρισμα 75 τμ2 που πριν 7 έτη πωλούνταν στο ποσό των 100.000€ πλέον μπορείς να αγοράσεις σε καλή περιοχή με 40.000 €. Η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την στιγμή, χρειάζεται πάρα πολύ χρόνος.  Επιχειρηματικές ενέργειες θα βοηθούσαν την κατάσταση. Στο εξωτερικό που έζησα (Μαδρίτη) εκεί υπήρχαν οι βάσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και βοηθάει σε αυτό και το κράτος. Η υψηλή φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα λειτουργεί αποτρεπτικά για αγορές και επενδύσεις. Μην ξεχνάμε τα περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα είναι χρεωμένα στις τράπεζες. Είναι παρα πολύ δύσκολο να γίνουν συμβόλαια, γίνονται βέβαια πράξεις από ξένους που συνήθως αγοράζουν σε νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη) και γενικά όπου υπάρχει κοντά θάλασσα και τουρισμός. Επίσης πλέον έχει παρουσιαστεί έντονα το φαινόμενο Κινέζοι & Τούρκοι να αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα με σκοπό να αποκτήσουν την Golden Visa.

Σε ερώτηση για το τι γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία μας απάντησε ότι:  Υπάρχει κόσμος που διαθέτει χρήματα για αγορές-επενδύσεις καθότι η ζωή πάντα συνεχίζεται και δεν σταματάει στην κρίση. Η περιοχή μας είναι ένας πανέμορφος και πλούσιος τόπος που αξίζει κάποιος να επενδύσει.

Το μήνυμα που στέλνω στου αναγνώστες του site σας είναι ότι ο Έλληνας κρύβει δύναμη μέσα του και πιστεύω να ξεπεράσουμε σύντομα την κρίση.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Απαντήστε